Logo
community banner image

Welkom

Van harte welkom op de N!D community.

Wat kun je hier allemaal?

Hierbij een korte toelichting op het platform, zodat je snel van start kunt. Lukt iets niet of heb je vragen? Voor technische ondersteuning kun je terecht bij support@connact.online. 

Als je inlogt zie je het volgende menu: 

  • Nieuwsfeed: Dit is de homepage van jouw digitale omgeving. Je vindt hier de feed van alle geüploade documenten, berichten, artikelen en andere informatie van andere leden.

  • Inhoud: Hier vind je de publieke evenementen, documenten, video’s en foto’s.

  • Groepen: Het platform biedt een plek voor verschillende supportgroepen. Als je lid wilt worden van een bepaalde groep klik je op ‘Lid Worden’ of ‘Toegang Vragen’, afhankelijk of de groep Publiek of Privé is.

  • Leden: Scroll door alle leden, connect, stuur een bericht of zoek op kenmerken.

  • Support: Een algemene support pagina met tips, link naar support portal en een afspraken tool.

  • Profiel: Voeg hier je profielfoto en informatie toe, zodat andere leden je makkelijk herkennen. Als je op je profielfoto klikt opent jouw persoonlijke menu. Je vindt hier je accountinstellingen, jouw documenten en de historie van je activiteiten binnen het platform. 

  • Meldingen: Je ontvangt zowel mail- alsook webnotificaties van veel handelingen op het platform. Vind je dat te veel worden. pas dan je voorkeuren aan. Ga dan naar Profiel, Account, Notification settings. Op deze pagina kun je je voorkeuren zelf bepalen onder de tab Preferences. Onder de tab abonnementen kun je ook meldingen van een hele groep uitzetten.

We wensen je een vliegende start bij het gebruik van dit platform. Als je vragen hebt, staan we voor je klaar! 

Verwante Artikelen

Data en deelmobiliteit: inzicht in de laatste Europese ontwikkelingen

De inzet van deelmobiliteit levert veel data op over het gebruik ervan. Deze data helpen om beleid te maken op basis van het echte gebruik. Tegelijkertijd liggen risico’s op het gebied van privacy en cybersecurity op de loer. Uitwisselen van deelmobiliteit moet dan ook veilig zijn en voldoen aan de wettelijke eisen. Hiervoor hebben de gemeente Amsterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Rotterdam in 2022 een werkwijze ontwikkeld die voldoet aan deze eisen: ???????????????? ???????????????? ????????????????????????????????????????????????-???????????????????????????????????????? (????????????-????). Deze werkwijze is openbaar beschikbaar (www.cds-m.nl) en voor alle overheden toe te passen waar deelmobiliteit ingezet wordt. De betrokken gemeenten brengen in samenwerking met Natuurlijk!Deelmobiliteit ook een serie magazines uit waarmee zij inzicht bieden in de werkwijze van CDS-M. En zij maken duidelijk wat de waarde is van data-uitwisseling voor mobiliteitsbeleid.

Deelmobiliteitsprojecten in gebiedsontwikkeling onder de loep

In opdracht van Natuurlijk!Deelmobiliteit hebben de bureaus APPM, Deesy, Stadkwadraat en Witteveen & Bos data en lessen verzameld uit 35 diverse projecten. Vervolgens spraken ze met 12 gemeenten over 15 projecten om inzicht te krijgen in hun keuzes betreffende rol, governance, mobiliteit en communicatie. Uit de praktijk blijkt een spanningsveld tussen afspraken, risico’s, verantwoordelijkheden en onzekerheden. In dit artikel een eerste samenvatting van de resultaten.

Inventariseren buurt- en bewonersinitiatieven deelvervoer

Op allerlei plekken in Nederland komen bewonersinitiatieven om mobiliteit te delen in verschillende gedaantes van de grond. P2P autodelen via een platform, buren of vrienden die onderling afspraken maken om een auto te delen en of buurten en coöperaties die met elkaar besluiten auto’s te gaan delen. Deze bottom-up initiatieven vormen een belangrijk onderdeel van de mobiliteitstransitie, maar worden nog niet altijd optimaal ondersteund door overheden. Er is behoefte aan een beter begrip van deze initiatieven en hoe ze kunnen gedijen in verschillende gemeenten en regio’s. Ook ontbreekt het aan inzicht in de potentie en impact van deze initiatieven. Het is van belang om zowel de verschillende soorten bewonersinitiatieven te begrijpen als de rol van overheden in het faciliteren ervan.

Natuurlijk!Deelmobiliteit presenteert Modelbepalingen voor deelvervoer

Het samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit presenteert vandaag Modelbepalingen voor het reguleren van deelvervoer binnen lokale wetgeving. Gemeenten beschikken hiermee over gestandaardiseerde regels om de groei van deelvervoer goed te faciliteren. Het beoogt gemeentelijk beleid sneller en beter vorm te geven en zo gebruikers van deelmobiliteit goed te bedienen. Dit initiatief is een antwoord op de uitdagingen waarmee gemeenten worden geconfronteerd bij het opstellen van regels voor een relatief nieuw thema als deelmobiliteit.

Reacties

Ga naar de inhoud