Logo
Home Events - Natuurlijk!Deelmobiliteit Homepage event Kennisevent De weg vooruit: autodelen en elektrisch laden als sleutel tot duurzame steden

De weg vooruit: autodelen en elektrisch laden als sleutel tot duurzame steden

Het algemene beeld van deelauto’s is dat deze bijdragen aan een betere luchtkwaliteit, CO2-reductie, bereikbaarheid en de sociale cohesie. Deelauto’s hebben grote potentie om onze ambities voor een duurzame toekomst te halen. Steeds meer gemeenten bieden dan ook deelauto’s aan en willen vaak dat deze zo veel mogelijk elektrisch zijn. Maar hoe leid je dit in goede banen? Welke invloed hebben elektrische deelauto’s op de laadinfra in jouw gemeente? En met wie werk je samen? 

Benieuwd hoe je als gemeente kan profiteren van autodelen en duurzame laadoplossingen? Ontdek tijdens dit webinar praktische strategieen, succesverhalen en best practices van experts uit de sector. Of je een kleine gemeente bent die haar eerste stappen zet richting duurzame mobiliteit of een grote stad die haar infrastructuur verder wil verbeteren, dit webinar biedt waardevolle inzichten voor iedereen die geinteresseerd is in het creëren van een groenere en meer verbonden mobiliteitssysteem. 

Aanleiding 

Het aantal deelauto’s groeit snel, waarvan de helft al elektrisch is. Elektrische deelauto’s zijn veelbelovend vanwege hun bijdrage aan mobiliteit, duurzaamheid, luchtkwaliteit, gebiedsontwikkeling en sociaal domein. Een goede afstemming binnen de gemeente is essentieel, met duidelijkheid over de rol die de gemeente wil spelen. Succes hangt mede af van een goed uitgedachte laadinfrastructuur, waarbij keuzes moeten worden gemaakt tussen station-based, zone-floating of free-floating systemen.  

Tijdens deze sessie gaan we uitgebreid in op deze keuzes die ook vastgelegd zijn in de online handreiking Elekrische Deelauto’s van NKL. De nieuwe online handreiking Elektrische Deelauto’s biedt een overzicht van de voordelen, uitdagingen, deelsystemen, parkeer- en laadopties en praktische tips (inclusief praktijkvoorbeelden van andere gemeenten). 

Voor wie? 

Ruimtelijk/mobiliteitsprofessional bij gemeenten en mobiliteitaanbieders. 

Wat levert deelname jou op?

Dit webinar biedt gemeenten de kennis, tools en inspiratie die nodig is om autodelen en laadinfrastructuur succesvol te implementeren. 

Datum

06 jun 2024
Verlopen!

Tijd

13:00 - 14:00

Meer Info

Aanmelden

Labels

Homepage-event,
Kennisevent,
N!D-event

Locatie

Online (via Microsoft Teams)
QR code

Reacties

Ga naar de inhoud